Quins avantatges ofereix la mineria urbana? Quin model de producció i consum agrícola volem? El sector tèxtil pot ser sostenible? Aquest juliol aprofundirem en l’impacte del model de producció i consum actual, però sobretot, descobrirem iniciatives locals que, basant-se en el suport mutu i la col·laboració comunitària, estan construint alternatives sostenibles per a la nostra ciutat.
Durant les dues primeres setmanes del mes de juliol, des de la Comunalitat de Manresa, amb la col·laboració de diferents iniciatives locals, hem organitzat el cicle de xerrades ‘Produir, consumir, decréixer a Manresa’ per parlar dels efectes negatius del model de producció i consum capitalista i extractivista actual.
En aquestes xerrades diferents experts exposaran dades i casos concrets per il·lustrar com aquest model està afectant el nostre entorn, però també, es presentaran solucions pràctiques que ja s’estan implementant a la ciutat.
Es tracta d’alternatives sostenibles que es basen en el suport mutu i la col·laboració comunitària per promoure un canvi real cap a un model més just i respectuós amb el medi ambient.
Entre les iniciatives que es presentaran trobem el Centre de Recuperació d’Aparells, l’Ecoxarxa del Bages, el projecte tèxtil Milfils, Cotó Roig o la Xarxa d’horts socials i comunitaris.
Programa
- 3 de juliol a les 18.30 h – Què llancem? La mineria urbana, i alternatives comunitàries als residus electrònics (Sant Andreu, 6). Amb Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització i Aleix Badia i Pau Lafoz, del Centre de Recuperació d’Aparells – Projecte Llums a l’Ombra
- 4 de juliol a les 18.30 h – Què vestim? L’impacte de la moda i alternatives per a una producció i consum sostenibles a Killing Weekend (Born,8). Amb Setem Catalunya – Campanya Roba neta, Àngels Perramon de Cotó Roig i Carla Gràcia de Taller Tèxtil Milfils
- 9 de juliol a les 18.30 h – Com produïm? Tècniques humils i consum pel decreixement al Punt d’Intercanvi, Ateneu Popular La Sèquia (Amigant 8). Amb Adrian Almazan, d’Ecologistes en Acció i Francesc Rota, d’EcoXarxa del Bages – Moneda social
- 11 de juliol a les 18.30 h – Què mengem? L’impacte de l’agricultura i la ramaderia. Alternatives comunitàries per a una producció i consum sostenibles a la Casa Flors Sirera (Saleses, 10). Amb Ana Pardo d’Arran de Terra i Joan Sans de la Xarxa Horts Socials i Comunitaris.