Nosaltres

La Comunalitat de Manresa és una estructura comunitària, un espai que aplega i coordina persones que volen donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes de forma col·lectiva, comunalitzant recursos i serveis.

El nostre objectiu és treballar per enfortir aquesta xarxa socio-econòmica de proximitat que ja trobem a la nostra ciutat, però també, impulsar noves iniciatives des de l’economia informal del suport mutu i la intercooperació, entre el teixit veïnal, comercial i d’altres projectes col·lectius.

Què fem a la Comunalitat de Manresa? 

Ajudem a reforçar i crear projectes col·lectius des de i pel veïnat

  • Si ja formes part d’algun projecte de suport entre veïnat o de gestió col·lectiva i oberta d’algun recurs o espai i necessites reforçar el projecte.
  • Si per altra banda tens ganes de començar un projecte col·lectiu per resoldre necessitats des del suport mutu, et podem ajudar a trobar les aliances i recursos necessaris per fer-lo realitat.
  • A més, la Comunalitat impulsa un seguit de projectes propis de suport mutu on et pots apuntar, coneix-los!

A quins barris donem suport? 

Per raons socioeconòmiques, per la concentració d’iniciatives de suport mutu, i per la limitació poblacional del programa, a Manresa, la comunalitat se centra en els barris de la Balconada, Sant Pau, el Centre Històric, Pare Ignasi Puig, Farreres – Suanya – Comtals – Santa Caterina – L’Oller, Valldaura, Plaça Catalunya-Saldes i Mion Puigberenguer.

Un programa arreu del territori 

La Comunalitat de Manresa és una iniciativa público-cooperativa del programa d’economia social del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat que ha obert una línia de subvencions bianuals de 349.000 euros per a agrupacions, associacions, cooperatives, empreses de l’economia social i solidària i administracions. En total s’han posat en marxa 22 comunalitats diferents a Catalunya.

Entitats impulsores a Manresa

La Comunalitat de Manresa s’impulsa des de la intercooperació de 5 entitats de l’economia social i solidària de la ciutat: les cooperatives l’Arada Creativiat SocialSudergintza i la Clara Comunicació, i les entitats l’Era i Senders Vius.

La primera anualitat en xifres

Fem un repàs del primer any de vida de la Comunalitat de Manresa: les xifres més destacades, les fites aconseguides, els reptes que vindran… Podeu consultar la memòria aquí.