Serveis

Oferim serveis de formació i acompanyament a iniciatives comunitàries dels nostres barris. També dinamitzem tota mena d’activitats per enfortir l’organització col·lectiva.

Anàlisi i Inventariat

Analitzem i identifiquem les necessitats, la trajectòria i les bones pràctiques de les economies comunitàries i els béns comuns urbans de la ciutat.

Atenció al Punt de Trobada

Oferim un servei d’atenció i informació presencial per a totes aquelles persones interessades a l’espai L’Òrbita (Bruc, 59).
Cal concertar cita prèvia.

Formació i difusió

Treballem per donar a conèixer i fomentar les economies comunitàries, la intercooperació i el suport mutu a través de processos formatius sobre bones pràctiques i espais d’intercanvi d’experiències, edició de publicacions, etc.

Rutes de la memòria de l’activisme a Manresa

Des de la Comunalitat de Manresa volem difondre el llarg historial de lluites socials que han construït i configurat el teixit de la nostra ciutat, organitzant rutes de memòria de l’activisme que recuperin els escenaris més representatius d’on van tenir lloc les diverses lluites de la nostra societat.

Ruta de l’activisme històric i el suport mutu

La ruta s’inicia a la fàbrica nova i recordar la vaga de 1946 i continua per la Pista Castell on se celebraven els concerts antirrepressius dels 80s-90s, tant importants pels moviments socials de l’època. Després, es visita a la Plaça Espanya, escenari de l’acampada del 0,7% dels anys 90 contra el Deute Extern, també la seu del Casal Alimara, al carrer Angel Guimerà, 53, que va patir un atemptat amb bomba al 89 per un grup d’extrema dreta i,, finalment, la ruta conclou a la pl. Sant Domènec per recordar l’acampada del 15M. Descarrega’t la ruta de l’activisme

Ruta del cooperativisme històric 

En aquesta ruta es visiten els indrets que han configurat l’estructura econòmica cooperativa i mutualista de la nostra ciutat durant el segle XIX i primera part del XX. Redescobrirem indrets relacionats amb el model cooperatiu i autogestionat o amb esdeveniments significatius per les pràctiques econòmiques col·lectivistes durant l’època republicana i la guerra. Passant per la Cooperativa Manresana de Llauners, Cooperativa Elèctrica Manresana, la seu d’Industries socialitzades d’espart, palma i derivats de la Guerra Civil, l’empresa cooperativitzada Maquinària Industrial i la Cooperativa/Sindicat Agrícola Comarcal del Bages.
Descarrega’t la ruta del cooperativisme