Serveis

Oferim serveis de formació i acompanyament a iniciatives comunitàries dels nostres barris. També dinamitzem tota mena d’activitats per enfortir l’organització col·lectiva.

Anàlisi i Prospectiva

Analitzem les necessitats, la trajectòria i les bones pràctiques de les economies comunitàries i els béns comuns urbans de la ciutat. Es concretarà en diagnòstics, inventaris i mapejos, materials sobre memòria històrica de les lluites a la comunalitat i organització d’actes, jornades i fires d’interès.

Creació de Projectes

Acompanyem i assessorem la creació i establiment de projectes d’ajuda mútua, intercooperació i cooperació amb activitats formatives, tallers de sensibilització sobre projectes d’ajuda mútua, dinàmiques de sostenibilitat per als col·lectius i xerrades amb experiències referents.

També, generem espais d’intercooperació entre les diferents xarxes que existeixen a Manresa, empreses i entitats que participin de la comunalitat.

Inventariat

Identifiquem les economies comunitàries i béns comuns urbans de la comunalitat, les seves necessitats i bones pràctiques, per orientar el Pla de Treball i visibilitzar les iniciatives a la població, a través d’actes, jornades i publicacions.

Consolidació de Projectes

Reforcem i acompanyem processos de consolidació i creació de xarxes d’acció col·lectiva, intercooperació i ajuda mútua, d’acord amb les seves necessitats.

Formació i Difusió

Duem a terme processos de formació sobre bones pràctiques i intercanvis amb experiències que aportin eines d’utilitat, a més de generar materials per difondre, visibilitzar i fomentar les economies comunitàries, la intercooperació i el suport mutu.

Atenció al Punt de Trobada

A l’actualitat la Comunalitat ofereix un servei d’atenció i informació al públic a l’espai L’Òrbita, situat al carrer Bruc, 59 de Manresa  (cal concertar cita prèvia). Amb el temps, es preveu arrelar en altres espais socials, cívics i comunitaris presents al territori de la Comunalitat.