27

MAI
Del 27/05/2023 fins el 27/05/2023
Passeig del Riu

Festa del riu

La Festa del Riu torna a la ribera del Cardener per reivindicar el poder transformador de la cultura i l’economia social i solidària

La jornada central de la Festa del Riu se celebrarà dissabte 27 de maig i començarà sota el Pont Nou, on al matí s’organitzaran tallers d’anellament d’ocells, de construcció de joguines, així com jocs i una sessió de contacontes i manualitats de comerç just. També es podrà participar, entre altres activitats en una ruta històrica per l’economia col·lectiva de la ciutat i a la presentació de la xarxa d’horts urbans, que organitza la Comunalitat de Manresa. El matí acabarà amb una experiència gastronòmica, en la qual es podran conèixer i tastar les receptes de diferents projectes d’economia social i solidària.

A la tarda, la festa es traslladarà al parc Josep Vidal, a la zona de l’antiga Carpa del Riu. En aquest espai i a partir de les cinc de la tarda, es podrà veure la mostra de 25 entitats relacionades amb l’economia social i solidària. És en aquest espai on trobareu un estand de la Comunalitat de Manresa, on podreu conèixer de primera mà què fem per enfortir i fer créixer la xarxa socio-econòmica de proximitat que trobem a la nostra ciutat.

També, hi haura l’opció de participar en la gimcana familiar sobre els valors de la Festa, gaudir de la ludoteca Ludugurus a l’aire lliure, així com del Mercat de l’Estraperlo de l’Ecoxarxa del Bages.

Durant la tarda, les famílies podran assistir a l’espectacle de titelles, humor i consciència “Rigoberta i el Winding” de Kali Teatre i Enginyeria Sense Fronteres. La jornada acabarà amb un concert familiar a càrrec del grup 2 Princeses Barbudes i l’espectacle musical “Tarab”, amb la companyia Fun Dan Mondays.

Espais de conversa

Els actes de la Festa del Riu, però, començaran una setmana abans amb dues taules rodones: la primera, el divendres 19 de maig a l’Espai Plana de l’Om, amb el títol “Cooperativisme i suport mutu per teixir comunitats resilients” i amb la participació de la Comunalitat de Manresa, i la segona, dimecres 24 de maig, al local de l’Associació de veïns del Poble Nou titulada “Capgirem el negoci funerari”, en la qual es conversarà sobre el model cooperatiu per fer front al lucre de la mort.

El dijous 25 de maig, s’organitzarà un taller de reparació de bicicletes a La Filadora, que organitza la Comunalitat de Manresa i Espai AlQwaa, i el divendres 26 de maig, es presentarà el catàleg sobre moda amb valors “Més enllà de les aparences” que ha permès connectar els projectes tèxtils del territori amb entitats d’inclusió social.

Consulteu tota la programació aquí.

Consulta aquí l'agenda completa