4

JUL
Del 04/07/2024 fins el 04/07/2024
18:30 h - 20:30 h
Killing Weekend (Born,8)

Què vestim? L’impacte de la moda i alternatives per a una producció i consum sostenibles

Segona de les quatre xerrades del cicle ‘Produir, consumir, decréixer a Manresa’ per parlar dels efectes negatius del model de producció i consum capitalista i extractivista actual.

Cicle Xerrada 2 Ig

En aquesta segona trobada que tindrà lloc el pròxim 4 de juliol, volem abordar la indústria de la moda ràpida per entendre el seu impacte en el medi ambient i en les persones treballadores del sector. Tanmateix, també presentem tres projectes transformadors de la ciutat que hi fan front.

Per una banda, amb Setem Catalunya – Campanya Roba neta, coneixerem aquesta aliança de diverses oenegés que des del 1989 vetlla pel degut compliment dels drets fonamentals de les persones treballadores del sector tèxtil. Ho fan a través d’una tasca divulgativa a la ciutadania per apoderar-la d’un pensament crític i sensibilitzar-la sobre la importància d’un consum conscient i responsable, així com pressionen les empreses i inversors del tèxtil per tal que les seves pràctiques comercials siguin transparents i ètiques i, a més, també pressionen els governs i administracions públiques pel compliment dels convenis de l’OIT i la inclusió de clàusules socials a les seves compres.

Per altra banda, Àngels Perramon de Cotó Roig ens presentarà aquesta microempresa tèxtil manresana que, des de la transparència i la proximitat, aprofita els recursos més propers per minimitzar l’impacte ambiental i dignificar i reivindicar els oficis que formen part de la història i la cadena tèxtil mostrant la seva traçabilitat.

Finalment, Carla Gràcia del Taller Tèxtil Milfils situat al c/ Nou de Valldaura 44-46 i impulsat per l’Associació Manresana de Confecció per visibilitzar i sensibilitzar sobre el sector, així com enfortir i crear comunitat mitjançant les eines i els espais que brinda la confecció tèxtil.

Consulta aquí l'agenda completa