21

FEB
Del 21/02/2024 fins el 21/02/2024
17:00 h - 19:00 h
Inici davant l'antiga oficina de l'INEM (C. Verge de l'Alba, 5-7)

Ruta pels Casals i Ateneus. Descobreix la Manresa que lluita

Visitarem els indrets que han configurat l’estructura organitzativa dels moviments socials de la ciutat. Són els espais difusors d’una nova cultura activista transformadora que ha fet aterrar els moviments socials de la nostra ciutat.

Ig Post Rutacasalsateneus 1080x1080 V2

Des de la Comunalitat Urbana de Manresa volem difondre el llarg historial de lluites socials que han construït i configurat el teixit de la nostra ciutat, organitzant rutes de memòria de l’activisme que recuperin els escenaris més representatius d’on van tenir lloc les diverses lluites de la nostra societat.

En aquesta ocasió visitarem els indrets que han configurat l’estructura organitzativa dels moviments socials de la ciutat. Són els espais difusors d’una nova cultura activista transformadora que ha fet aterrar els moviments socials de la nostra ciutat. Redescobrirem la Casa Flors Sirera, el Casal de les Escodines, diferents locals regentats per col·lectius socials i anticapitalistes al voltant de la Plaça Gispert, el Centre Social Okupat Na Bastardes, l’Ateneu Popular La Sèquia, el Casal Popular La Fadulla, el centre social ocupat La Tremenda i l’Ateneu Anarquista La Ruda.

La ruta s’iniciarà davant de l’antiga oficina de l’INEM (C. Verge de l’Alba, 5-7).

Consulta aquí l'agenda completa