11

NOV
Del 11/11/2023 fins el 11/11/2023
10:00 h - 13:00 h
Parc Ambiental Bufalvent

Visita guiada “Parc Ambiental de Bufalvent”

En el parc ambiental s’hi produeix energia per abastir més de 1.150 llars, generada a partir d’un motor de biogàs i d’un parc solar. També s’hi transforma la fracció orgànica que separem a casa (restes de menjar i de poda) en compost per a horts i jardins. Vols descobrir com es fa?

A6-2

Manresa és una ciutat amb un sistema de regadiu històric molt important, però que amb l’abandonament i el pas dels anys s’ha anat degradant. Des de les entitats agrícoles i ambientals, i des de l’administració local, fa temps que es treballa per a potenciar el cultiu hortícola a la zona periurbana, recuperant-ne la cultura, millorant la sobirania alimentària de la ciutat i aconseguint crear llocs de treball dignes en el sector primari.

En el moment actual de crisi climàtica, en què l’agricultura depèn d’una climatologia cada cop més erràtica i contundent, la producció d’aliments de forma local, diversa i formada mereix tot l’esforç possible. Encara més si es promou amb una perspectiva comunitària i d’enxarxament social, on diferents perfils i generacions treballen conjuntament i s’enriqueixen mútuament.

En aquest context, des de la Xarxa d’horts socials i comunitaris de Manresa, un nou espai de trobada per a les horticultores de la ciutat que ha estat impulsada per la Comunalitat de Manresa, s’ha organitzat per a aquesta tardor diferents activitats que combinen formació i divulgació, donant eines per a actuar, però alhora ajudant a reflexionar sobre els impactes que les accions humanes poden tenir en l’equilibri natural.

Consulta aquí l'agenda completa