L’Associació manresana per a la confecció sostenible, una iniciativa per dignificar i promocionar el sector tèxtil local

Si volem ser una eina transformadora per a la societat, volem ser més i poder abastar millor els nostres objectius. Si estàs interessada en coneixe’ns o participar des d’on et sentis còmode i a gust, contacta amb nosaltres. Ens necessitem totes!

231220pv053

Què fem des de l’Associació? 

Impulsada per la Comunalitat de Manresa, l’associació neix amb els següents objectius:

  • Fomentar el desenvolupament socioeconòmic del sector a escala local des dels valors de l’Economia Social i Solidària.
  • Promoure la moda tèxtil de proximitat i fomentar el consum responsable i l’economia circular al sector tèxtil.
  • Sensibilitzar la societat sobre la necessitat de dignificar les condicions de treball en la producció tèxtil.
  • Divulgar tècniques i coneixements de confecció tèxtil a petita escala.
  • Contribuir a la cohesió, la inclusió social i l’autoocupació de persones al sector de la confecció i producció tèxtil.
  • Generar xarxa de suport mutu a través de la confecció.
Vols associar-te?

Programa d’activitats 

L’associació està treballant en l’organització d’una sèrie d’activitats de sensibilització, divulgació i formacions que s’iniciaran el pròxim mes de setembre. Farem cursos de costura, de reciclatge de roba, tallers de costura creativa omonogràfics per aprendre a cosir peces senzilles.

Totes les activitats s’emplaçaran a l’antic taller Tulleuda (Nou de Valldaura 44-46 baixos), que després de 40 anys de funcionament, es trobava en situació de tancament per jubilació.

Vols rebre el programa?

Taller tèxtil Milfils

Paral·lelament, l’obrador de l’Associació també acull un projecte productiu. És el taller tèxtil Milfils, que ofereix serveis de confecció, tall i patronatge al sector tèxtil de Manresa i la Catalunya Central i que està impulsant un grup motor de quatre persones amb perfils, trajectòries i coneixements diversos.