Cultura transformadora: territori comú?

Cultura del Bé Comú, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Comunalitat Urbana de Manresa, ha impulsat un itinerari de debat sobre cultura transformadora amb l’objectiu de trobar -o recuperar- els paràmetres de definició del concepte cultura transformadora en el context de la Catalunya Central.

Allà on conflueixen els conceptes de cultura i transformació s’han establert de forma intuïtiva diferents agents i projectes del nostre territori. Però davant la utilització – i inclús sobreutilització- de l’etiqueta “cultura transformadora” per part d’institucions de diversa índole, neix la necessitat de definir el territori i llocs comuns on convergeixen els termes de cultura i transformació.

Fruit d’aquest neguit, des de Cultura del Bé Comú s’ha impulsat aquest itinerari de debat que es va iniciar el passat mes de maig i que s’estendrà durant tot el 2023.

Per obrir el meló, es va organitzar una primera reflexió en format podcast en la que hi van participar la Deskomunal, Cultura i Conflicte, la REACC i que va moderar l’artista i consultor cultural col·laborador de Cultura del Bé Comú, Jordi Jet Serra Morales. Podeu escoltar-lo aquí.

La segona acció que es va organitzar el passat mes de juny i va consistir en una matinal a L’Anònima de Manresa per debatre i definir els punts en comú dels diferents models de cultura transformadora que hi ha al nostre territori i en la que van ser convidats tots els agents culturals que es van sentir apel·lats.

Durant aquesta tardor, l’itinerari continuarà amb noves trobades per avançar en la definició d’aquest àmbit de la cultura i fer-ne un diagnòstic.