Classes d’alfabetització digital amb ordinadors recuperats: una oportunitat per a la inserció laboral

Càritas i la Comunalitat de Manresa col·laborem amb el programa Connectem per reduir la bretxa digital i ajudar en la cerca de feina. A més, gràcies a les donacions de particulars i empreses de portàtils que s’han recuperat, les persones participants d’aquest primer curs podran seguir millorant les seves noves competències digitals i estar connectades per buscar oportunitats laborals.

1 de cada 2 persones ateses per Càritas té greus dificultats a l’hora d’accedir a dispositius o a internet. Sovint no tenen recursos per tenir un ordinador o tauleta, tampoc tenen connexió i hi ha casos que ni tan sols tenen les habilitats necessàries. Tot plegat fa que una cosa tan necessària i bàsica com trobar feina, sigui extremadament difícil.

Amb el programa Connectem, Càritas i la Comunalitat de Manresa volem donar resposta a aquesta problemàtica, no només proporcionant classes d’informàtica a persones en risc d’exclusió, sinó també, aportant un factor diferencial a la mescla: donar portàtils recuperats a les persones que hi participen. D’aquesta manera, podran continuar millorant les seves habilitats des de casa i, sobretot, accedir a futures ofertes de feina, gestionar de tràmits i comunicacions amb l’administració pública o els centres escolars, o simplement, comunicar-se amb el món.

El primer curs, tot un èxit

El primer curs d’aquesta nova formació va engegar el passat mes de març amb 6 alumnes, pares i mares de família, a l’espera de poder regular administrativament la seva situació per a poder buscar feina. També, amb en Farag Jamal i en Martin Ovejero, com a formadors.

En total, han estat poc més de tres mesos en els que han estat ensenyant els coneixements necessaris per fer ús d’un ordinador i, sobretot, executar les aplicacions bàsiques més utilitzades tant en el dia a dia com en un entorn laboral.

Ara, en la recta final del curs, totes i cadascuna de les 6 persones que hi participen no poden amagar la confiança que els ha donat adquirir aquestes noves habilitats. Tampoc les ganes de continuar aprenent. Potser per això, l’entrega a les participants d’un ordinador portàtil recuperat per portar-se a casa, ha estat tan emocionant va ser una sorpresa tan emocionant.

Recuperar i reutilitzar ordinadors de particulars i empreses

Els portàtils han estat recuperats per en Jamal i en Martín, antics voluntaris de Càritas i actualment ja amb la seva situació administrativa en regularització gràcies a la contractació a través del programa ACOL.

Primer, van recuperar els ordinadors que ha permès crear l’aula d’informàtica i, durant el curs, han estat treballant per posar a punt els 6 portàtils que s’han entregat al final.

Ara, de cara al nou curs que comença en poques setmanes i en el que hi participaran 6 persones més, esperen aconseguir nous portàtils perquè les usuàries també es puguin portar a casa.

És per aquest motiu que es fa una crida a particulars i empreses a donar una segona vida per a dispositius que no s’està fent ús. En cas de tenir dispositius que pugueu cedir, preguem que ens contacteu aquí.