La Comunalitat de Manresa aposta per recuperar la formació tèxtil amb una mirada social

Engeguem un nou curs en confecció i economia social per a persones que volen treballar i emprendre en l’àmbit del tèxtil. Per a la formació, recuperem l’obrador Tulleuda, una peça clau per a un futur equipament comunitari de la ciutat dedicat a la confecció tèxtil i que estarà totalment obert a la ciutat.

Avui dijous 1 de juny s’ha posat en marxa una formació en la qual hem estat treballant intensament durant els darrers mesos i que s’ha embastat amb la col·laboració de PROManresa: un curs experimental i innovador en confecció i economia social per treballar i emprendre en aquest sector.

Un dels principals punts forts del curs és l’oportunitat que obre a persones desocupades per adquirir noves competències en un àmbit, el de la confecció. De totes maneres, tot i que la inserció laboral sempre ha estat un dels objectius a assolir, no ha estat l’únic.

La formació també vol recuperar professionals per al sector tèxtil a la ciutat, un primer pas per contribuir a assegurar la resiliència econòmica de la ciutat a través de la generació d’espais productius de base comunitària.

Un nou equipament comunitari a la ciutat

El taller Tulleda, un antic obrador del carrer Valldaura, és la peça clau de tota aquesta línia de treball de la Comunalitat de Manresa. En l’actualitat és l’espai que acull la nova formació i un element estretègic del futur equipament comunitari de Manresa dedicat a la confecció tèxtil i totalment obert a la ciutat.

Per ara, els inicis són molt prometedors. La primera edició del curs, que es durà a terme de juny a setembre (són 260 h teòric pràctiques), ha engegat amb totes les places esgotades. En total s’han inscrit 16 persones amb diferents graus d’expertesa en l’àmbit tèxtil i orígens i perfils diversos, si bé complementaris tant en l’àmbit humà com professional. A més, totes elles comparteixen les ganes d’aprendre i poder treballar en el sector tèxtil.

El suport i compromís del tèxtil manresà

En aquesta experiència també hi participen diferents empreses de disseny i confecció de la ciutat compromeses amb el projecte productiu i amb empenta per retornar a Manresa el seu lloc simbòlic en l’àmbit tèxtil, que ha format històricament part indestriable de la seva identitat. Durant el curs contribuiran a la formació tècnica de les participants i possibilitaran l’adquisició de coneixements de necessitats reals del sector.

Podeu descarregar el programa del curs aquí.