La Comunalitat de Manresa estrena el mapa de les economies comunitàries de la ciutat

En aquest mapa podràs consultar les iniciatives d’economia comunitària que hi ha als barris de la Comunalitat de Manresa: horts socials i comunitaris, cooperatives de consum, grups de suport mutu, de cures o iniciatives culturals, entre d’altres.

Amb més de 30.000 residents, els vuit barris que conformen la Comunalitat de Manresa concentren la major part d’iniciatives comunitàries i de suport mutu. Es tracta d’experiències col·lectives, que des d’una mirada transformadora i una forta dimensió voluntària i comunitària, volen donar resposta a les necessitats de les persones.

Entre aquestes iniciatives dels barris del centre i ponent de la ciutat trobem xarxes de suport mutu i grups veïnals que s’autoorganitzen per tenir cura de les persones del seu voltant, però també, pràctiques econòmiques amb una mirada comunitària. Aquestes iniciatives consideren la comunitat com la millor gestora per tenir cura dels recursos compartits i la única que permet accedir de manera recíproca i gratuïta a aquests béns.

Un mapa en procés

Per conèixer quines són aquestes iniciatives d’economia comunitaria, des de la Comunalitat de Manresa s’ha elaborat un mapa online amb informació de contacte de cada experiència. De totes maneres, es tracta d’un mapa en procés que anirà creixent a mesura que s’identifiquin noves iniciatives. Per aquest motiu, si coneixes o formes part d’una d’aquestes experiències, contacta’ns per incorporar-la al mapa.